Snaga je u zelenoj energiji

Eco global je kroz svoj dugogodišnji rad značajno doprineo u povećanju udela proizvodnje energije iz obnovljivih izvora i iskorišćenju prirodnih potencijala na što efikasniji način. Svi realizovani projekti naše kompanije direktno su uticali na smanjenje emisija CO2 u atmosferu, što govori o našem doprinosu u borbi protiv klimatskih promena, na koju smo izrazito ponosni.

Usluge

turnkey-600x600

Ključ u ruke

Pronalaženje potencijalnih lokacija za izgradnju buduće elektrane.
Saznaj Više
energy-efficiency-600x600

Energetska efikasnost

Naš tim pruža usluge u realizaciji projekata energetske efikasnosti kroz:
Saznaj Više
management-and-monitoring-of-co2-emission-600x600

Upravljanje i monitoring emisija CO2

Stranica u pripremi…
Saznaj Više

Eco global: Naša priča

Kompanija Eco global d.o.o. je osnovana 2002. godine. Svoj poslovni pravac, od donošenja Zakona o Energetici 2004. godine, usmerila je ka proizvodnji energije iz obnovljivih izvora i iskorišćenju prirodnih potencijala na što efikasniji način. Svi realizovani projekti Eco globala, kako samostalno, tako i sa kompanijom Eco Energo group, direktno su uticali na smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte u atmosferi. To govori o zajedničkom doprinosu u borbi protiv klimatskih promena kao i na polju zaštite životne sredine. Male hidro elektrane i solarna elektrana na kojima je Eco global radio, doprinele su smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte u iznosu od 40.000t CO2eq na godišnjem nivou.

Misija

Naša misija je povećanje udela proizvodnje energije iz obnovljivih izvora i iskorišćenje prirodnih potencijala na što efikasniji način.

Vizija

Naša vizija je da ostanemo pouzdan partner i oslonac za sve koji vide poslovni interes u oblasti obnovljivih izvora energije i žele da doprinesu da naše okruženje postane bolje i održivo mesto za život.

Vrednosti

Naša energija je naš tim!

  • Uspehe u poslovanju postižemo zahvaljujući stručnom i profesionalnom timu.
  • Naši zaposleni su visoko obučeni, poseduju dugogodišnje iskustvo u oblasti energetike i u srodnim sektorima.
  • Naš tim sa mnogo energije i posvećenosti pristupa svakom projektu, poštujući i promovišući visoke standarde poslovne etike.
  • Posvećenost i otvorenost prema svakom klijentu je za nas imperativ, zahvaljujući čemu obezbeđujemo najviši nivo kvaliteta usluga.
0
MW
Instalirane električne energije iz obnovljivih izvora energije
0
Samostalna projekta
0
Partnerskih projekata malih hidroelektrana
0
t CO2eq reduced annually
Smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte
0
%
Od ukupno realizovanih projekata puštenih u sistem EPS-a sa povlašćenim statusom iz svih obnovljivih izvora

Projekti

image-small-hydro-power-plants-600x600

Male hidroelektrane

Od maja 2005. godine Eco global d.o.o je radio na razvoju projekta MHE Poštica (snage 990 kW) za koje dobija rešenje o odobrenju za gradnju 351-188/06-3 od 25.05.2006. godine u opštini Vlasotince, nakon čega je izgradnju je ustupio slovenačkoj firmi.
Saznaj Više
image-solar-power-plants-600x600

Solarne elektrane

Eco global je pored malih hidroelektrana izgradio i prvo solarno postrojenje u Srbiji ,,Merdare“ u mestu Matarova u opštini Kuršumlija za firmu Solar Matarova koja je u vlasništvu italijanske kompanije Gascom iz Padove, na osnovu građevinske dozvole br.01-351-54 od 12.10.2012.
Saznaj Više
image-gasification-600x600

Gasifikacija

Privredno društvo Eco global d.o.o, je u aprilu mesecu 2012. godine na zakonit i legalan način postao suvlasnik sa 33% ukupnog udela u preduzeća Rasina Energogas d.o.o. koje je kao strateški partner grada Kruševca sprovodilo plan gasifikacije započet 12.6.2007.godine, na osnovu važećih propisa Ministarstva energetike RS i pravnih odluka Skupštine grada Kruševca.
Saznaj Više
image-biogas-power-plants-600x600

Elektrane na biogas

Stranica u pripremi…
Saznaj Više
image-energy-efficiency-600x600

Energetska efikasnost

U cilju povećanja energetske efikasnosti i uspostavljanja sistema energetskog upravljanja, dizajniran je projekat održivog korišćenja energije namenjen velikim zdravstvenim centrima, domovima zdravlja, bolnicama, centrima za rehabilitaciju kao i na svim drugim ustanovama u sistemu javnog sektora.
Saznaj Više

Besplatna prva konsultacija

Snaga je u zelenoj energiji

Tim

image-default-900x700

Vera Ristić

Vera Ristić je direktorka i osnivačica kompanije Eco global.

Vera Ristić je direktorka i vlasnica Eco globala. Po profesiji je ekonomista sa preko 25 godina iskustva u biznisu i preduzetništvu. Na početku karijere bila je fokusirana na spoljnotrgovinske poslove i zastupanje stranih kompanija. Više godina je uspešno zastupala francusku firmu „Virbac“ i Institut Pourquie iz Montpellier.
Saznaj Više
image-default-900x700

Ivana Radulović

Ivana Radulović je menadžerka projekata u kompaniji Eco global.

Ivana Radulović ima više od 15 godina radnog iskustva u oblasti energetike i klimatskih promena u radu sa različitim javnim i privatnim organizacijama i kompanijama u državama regiona, kao i u EU, Brazilu i severnoj Africi. Diplomirala je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a kroz anagažovanje na naučnom projektu američke vlade “Razvoj IV generacije nukleranih reaktora” magistrirala je na Mašinskom fakultetu u Podgorici.
Saznaj Više
image-default-900x700

Ljubiša Perišić

Ljubiša Perišić je menadžer projekata u kompaniji Eco global.

Ljubiša Perišić ima više od 30 godina radnog iskustva u rukovođenju projekata u oblasti zdravstva i prosvete po procedurama Evropske unije, Evropske investicione i Svetske banke. Profesionalno iskustvo je ostvario na vođenju velikih državnih projekata u Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Za Evropsku Uniju koordinao humanitarnu pomoć vezanu za zdravstveni sistem i rukovodio velikim zdravstnim ustanovama.
Saznaj Više

Mediji o nama

Budimo u kontaktu!

Radujemo se započinjanju projekta sa Vama!

Adresa

Vlajkovićeva 14,
11000 Beograd, Srbija

Radni dani

Ponedeljak – Petak …… 09:00 – 17:00
Subota, Nedelja …… Zatvoreno

Telefon

+381 11 3232 535
+381 11 3244 709